De Baan II

Na een bezoek aan de beurs in Houten heb ik een rigoureus besluit genomen. De eerste baanopzet zou perfect zijn geweest voor een Oostenrijkse of Zwitserse bergbaan omdat in het midden een alles maskerende berg had gepast. Omdat ik Nederlands materieel heb vond ik de bogen te kort en het feit dat ik m’n hoofd constant stootte tegen de dakbalken begon me te irriteren. Dus ik heb een beitel, hamer en schroefmachine gepakt, de boel uit elkaar gezet en langs de randen geplaatst. De stations bleven intact en de rest moest opnieuw worden verzonnen. Het zou weer veel werk worden maar door de belofte van een veel uitgestrekter landschap was de tafel in een uur tijd opgesplitst.

 

Na vele uren spijkeren en het bouwen van een spoordijk was dit het resultaat.

Op een avond bedacht ik me dat het nog mooier zou zijn als ik een extra brug zou maken waardoor de “acht” ineens een spiraalvormig traject werd. Ook heb ik de oude Hema testtrafo vervangen door een z1 controller waardoor de treinen digitaal konden rijden. Later heb ik deze vervangen door een Ecos Esu.

 

De nieuwe vierspoors verbinding leverde wel echt hele mooie plaatjes op.

Maar na een bezoek aan Miniatur Wunderland in Hamburg kwam ik vol inspiratie en weer ontevreden over mijn eigen baan terug naar (klein) Nederland…  Lees verder.