De Baan IV

En jawel. Zoals wel vaker te zien is op deze site bedenk ik nog wel eens iets nieuws. Dit was de vorige opzet van de baan:

Sporenplan oud

Omdat ik te vaak stilstaande treinen en ontsporingen had op de blinde terugloop sporen achter de modules, besloot ik de ruimte naast de spoorbaan te gebruiken voor een schaduwstation. Ook kwam het idee in me op om een leegstaande zolder aan de andere zijde toe te voegen aan het plan. Het voordeel is nu dat ik alle sporen kan bereiken zonder in hoeken en gaten te moeten kruipen. Het geheel werd nogal een uitbreiding maar qua bediening een stuk eenvoudiger. En er ontstond meer ruimte voor scenery!

Sporenplan nieuw

Eerst moest de module voor de uitbreiding gemaakt worden. Zoals bij de eerdere twee modules bestaat het frame ook weer uit balken, schragen en een werkplaat van multiplex. Dit werkt snel en is enorm stevig. Ik heb bewust niet gekozen voor een open frame omdat ik Nederland namaak en er weinig heuvels etc. op de baan voor komen. De hoogteverschillen maak ik met polystyreen maar daarover later meer. Eerst de zaag en schroefmachine maar eens gepakt.

Er moesten ook wat gaten worden gemaakt voor de verbindingstunnels. En uiteraard ook de tunnels zelf.

Al met al een aardige klus voordat je weer kunt beginnen met het leggen van de sporen.

De electronica eronder, inregelen op i-train en de eerste treinen konden rijden! Nog in pendeldienst aangezien de verbindende sporen bij het schaduwstation nog moesten worden gelegd maar het was zo veel mooier! De spoorbrug in de verte (zie projecten) en de treinen zijn ook echt even weg. Heb echt avonden zitten genieten. Nu moest dat andere varkentje nog even gewassen worden. Het schaduwstation. En na een schetsje ging ik aan de slag. Tien sporen moesten het worden om materieel op te stellen en een dubbel spoors verbinding om de hoofdsporen “rond” te maken.

 

Yes! er kon voor het eerst weer rond gereden worden. Door de tunnel bij de boerderij was al jaren geen trein meer gereden dus let op de spinnenwebben. Voor deze rit heb ik een piepklein cameraatje gebruikt en de kwaliteit daarvan is niet super. Vandaar ook het trieste cabineframe. Maar je krijgt een indruk.

Ook de spoordijk en de “Hofpleinlijn” zijn inmiddels met elkaar verbonden. Deze sporen zijn ooit gelegd als verbindingssporen van het schaduwstation maar tot nu is er nooit een trein overheen gereden. Een moment waar ik heel lang naar heb uitgekeken.

De komende tijd wordt het vooral veel sporen leggen bij het schaduwstation en inregelen van de wissels, locs en blokken op i-train. Zodra dat klaar is, breng ik je weer op de hoogte. Ondertussen kun je nog even kijken hoe ik een begin heb gemaakt aan de snelweg, vuilnisbelt, Zaanse Schans en spoorbrug bij projecten. Veel spoorplezier en bedankt voor je interesse!